Hekwerk Roggebotbrug gevaarlijk

Hekwerk Roggebotbrug gevaarlijk

KAMPEN – Het college van B&W is het met de lokale politieke partij Hart voor Kampen eens, dat het hekwerk van de Roggebotbrug gevaarlijk is en om een oplossing vraagt. “Het college is het daarmee eens. Ondanks dat het ontwerp van de leuning voldoet aan de kaders en richtlijnen, is dit inderdaad niet een kindvriendelijke en vergevingsgezinde leuning”, aldus het college.

Bij de onlangs in gebruik genomen Roggebotbrug, is in de ogen van Hart voor Kampen een onveilige situatie voor de fietsers en voetgangers aanwezig. Het risico bestaat namelijk om tussen het wegdek en de tussenleuningen door te vallen. Bij het openen van de brug bestaat tevens het gevaar dat kinderen op de leuningen gaan klimmen en er overheen te vallen of tussen de regels door vallen.

Er is een hekwerk aangebracht met een bovenleuning en twee tussenregels. Door tussenregels te gebruiken kun je er gemakkelijk op klimmen. Het risico voor het vallen tussen de regels door of over de leuning door is vrij groot, denk hierbij met name aan kinderen die staan te wachten bij de geopende brug. Hart voor Kampen vroeg het college om dit onder de aandacht te brengen bij het projectteam.

Het college heeft inmiddels contact gehad met de provincie Flevoland en het projectteam van de N307 die verantwoordelijk zijn voor de brug. De provincie voert nu een gedegen onderzoek uit naar de situatie op de brug. Zij komen op grond daarvan aansluitend met een voorstel richting het college van gedeputeerde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *