Meeuwenplein wordt vernieuwd: veilig en klimaatbestendig

Meeuwenplein wordt vernieuwd: veilig en klimaatbestendig
De Huidige situatie Meeuwenplein foto - © KampenLive

Het Meeuwenplein wordt vernieuwd. Dit is nodig om er een veilig, groen en klimaatbestendig plein met voldoende parkeerplaatsen van te maken. De werkzaamheden starten 28 augustus 2023 en duren tot het eind van het jaar. In die tijd is het parkeerterrein niet toegankelijk.

De huidige inrichting van het Meeuwenplein is niet meer van deze tijd. Daarnaast groeien de bomen slecht en sluit het plein qua sfeer en materiaalgebruik niet aan bij de andere pleinen in de historische binnenstad. Ook wordt hemelwater nu onvoldoende goed afgevoerd waardoor er plassen ontstaan. En door de versteende inrichting is het op zomerse dagen op het plein erg warm. Het is tijd voor een nieuw ontwerp dus. Het Meeuwenplein wordt een veilig, groen en klimaatbestendig plein met voldoende parkeerplaatsen. Verder wordt wateroverlast tot een minimum beperkt en neemt de biodiversiteit toe.

Op maandag 28 augustus 2023 start aannemer Van Dalfsen met de werkzaamheden. Het streven is dat de werkzaamheden eind van dit jaar klaar zijn. Voor de veiligheid wordt het plein met hekken afgezet. De Meeuwenweg blijft wel toegankelijk.
Tijdens de werkzaamheden kan er op parkeerplaats de Bongerd, achter de Albert Heijn, tegen betaling worden geparkeerd. Gratis parkeren kan aan de Flevoweg nabij de rotonde (’t Ukien) of in parkeergarage de Buitenhaven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *