Onthulling nieuwe Stadsbuurtbus

Onthulling nieuwe Stadsbuurtbus
De heren Dekker, Spaargaren en Boddeus bij de presentatie van de nieuwe buurtbus. Foto - EVP fotografie © Kampenlive

Woensdagmiddag werd op station Kampen Zuid door Stichting Stadsbuurtbus Kampen, samen met vervoerder EBS en gemeente Kampen een gloednieuwe buurtbus gepresenteerd. 

De nieuwe buurtbus heeft de frisse, herkenbare RRReis-uitstraling en is voorzien van het buurtRRReis-logo. Door de digitale display aan de voorkant van de bus herkennen reizigers en andere verkeersdeelnemers de bus direct, ook in het donker. Daarnaast heeft de bus brede, elektrische schuifdeuren en een gelijkvloerse instap. Fijn want zo kunnen rolstoelen, rollators en kinderwagens probleemloos meereizen! In de bus zijn er ook nieuwigheden. Bijvoorbeeld stopknoppen, airconditioning achterin de bus, gratis Wi-Fi, USB-poorten en comfortabele stoelen met veiligheidsgordels. Actuele reisinformatie zien reizigers op het scherm in de bus. Ook bij buurtRRReis kunnen reizigers reizen met OV-pay.

Foto: EP fotografie © Kampenlive

Sinds 5 juni 2023 valt de Stichting Stadsbuurtbus Kampen onder een nieuwe vervoerder: EBS. EBS is de vervoerder van RRReis in grote delen van Overijssel en Veluwe-Noord. Vanaf december 2023 rijdt RRReis ook in Flevoland en regio IJsselmond, waar Kampen onder valt. Daarmee is lijn 510 de eerste buslijn in de regio die vanuit de concessie IJsselmond overgaat naar de concessie IJssel-Vecht. Waarom? Simpelweg omdat de vorige buurtbus verouderd en niet-toegankelijk is. Met deze nieuwe bus kan iedere reiziger weer met mee. In samenspraak met provincie Overijssel is er na overleg besloten om lijn 510 alvast over te zetten naar de nieuwe concessie. De andere buslijnen in de regio gaan in december 2023 over van Connexxion naar EBS. Tussen 5 juni medio juli 2023 rijdt er op lijn 510 een tijdelijke taxibus, omdat de gloednieuwe buurtbus nog niet klaar is. Medio juli komt daar dus verandering in. Daarmee is een nieuwe buurtbus voor lijn 510 een feit.

Stichting Stadsbuurtbus Kampen is begin 2022 opgericht en heeft inmiddels meer dan 40 vrijwilligers. De buurtbus rijdt 6 dagen per week, 2x per uur. Op werkdagen rijdt de buurtbus van 6:15 tot 19:15 uur en op zaterdagen van 9:45 tot 17:45 uur. De ritten starten vanaf station Kampen Zuid en komen hier ook weer terug. De Stadsbuurtbus Kampen rijdt via Het Onderdijks, Bovenbroek, Zuid, Isala Polikliniek, Flevowijk en De Maten weer terug naar station Kampen Zuid. Overstappen op stadsbuslijn 11 kan momenteel het beste bij de halte stadhuis, omdat er naast de bushalte bij de polikliniek gewerkt wordt. Meer weten over de dienstregeling van lijn 510? Ga naar stadsbuurtbuskampen.nl/dienstregeling.

Foto: EP fotografie © Kampenlive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *