Scholieren komen in actie tegen zwerfvuil

Scholieren komen in actie tegen zwerfvuil

Vrijdag 9 juni gaf wethouder Faber het startsein voor de Week van Mooi Schoon in de gemeente Kampen op VSO De Spanker in Kampen. In de gemeente doen dit jaar in totaal 655 leerlingen van vijf basisscholen en de vso-locatie mee aan deze zwerfafvalopruimactie.

Tijdens het startsein van de Week van Mooi Schoon overhandigde de wethouder het boek ‘De aarde heeft jou nodig’ aan de school en wenste hij de leerlingen veel succes met de opruimactie. Daarna gingen de leerlingen voorzien van opvallende hesjes en gewapend met handschoenen, afvalgrijpers en vuilniszakken de buurt in om zwerfvuil op te ruimen.

De Week van Mooi Schoon is een jaarlijkse actie waarbij leerlingen van basisscholen in de buurt zwerfafval opruimen. Dit jaar gingen ruim 7.000 leerlingen van ruim 100 basisscholen uit 17 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *