Gratis pakket met klimplanten en zak bodemverbeteraar voor inwoners Kampen en omliggende dorpen

Gratis pakket met klimplanten en zak bodemverbeteraar voor inwoners Kampen en omliggende dorpen

Samen met je buurtinitiatief, zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie een kale gevel of schutting omtoveren tot een groene oase? Groene Loper Kampen deelt ook dit jaar weer plantpakketten uit aan bewoners uit gemeente Kampen en omliggende dorpen, die samen hun straat of buurt willen opvrolijken en vergroenen.

De actie met de naam ‘van Boven tot Onder Goed’ staat volledig in het teken van alles wat omhoog én naar beneden groeit. Met een mooi pakket aan klimplanten en een zak bodemverbeteraar geeft Groene Loper Kampen aandacht voor bovengrondse en ondergrondse vergroening. Dit jaar willen ze het belang van het onzichtbare, zichtbaar maken. Want om bovengronds te floreren is een gezond fundament, een gezonde bodem, noodzakelijk.

Groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En dat geldt zeker ook voor klimplanten. En niet onbelangrijk: verticale tuinen vrolijken de hele buurt op! Groene Loper Kampen geeft kosteloos honderd plantenpakketten weg aan geïnteresseerde buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties. Let op: op=op.

Dus wil je met jouw straat schuttingen, gevels en andere verticale kale vlaktes omtoveren tot groene oases en wil je dat direct goed doen, met aandacht voor de bodem? Vul het aanmeldformulier op de website van de Groene Loper Kampen in via www.groeneloperkampen.nl. Er geldt een maximum van twee pakketten per initiatief. Tijdens Burendag (vrijdag 22 of zaterdag 23 september 2023) kun je gezellig met je buren de klimplanten planten.

Wil je nog meer doen om samen met je buren de buurt te vergroenen? En kun je hier wel wat financiën bij gebruiken? Kom dan op vrijdag 7 juli van 18:00 tot 19:30 uur of op zaterdag 8 juli van 13:00 tot 17:00 uur naar de Bibliotheek in Kampen (Oudestraat 216). Vrijwilligers van Groene Loper Kampen helpen je dan met het invullen van de benodigde formulieren. Daarnaast kun je genieten van een hapje en een drankje. Wil je langkomen? Meld je aan via het aanmeldformulier op onze website. Ook het maken van een digitale afspraak is mogelijk. Groene Loper Kampen helpt je bij het aanvragen van financiën (tot 350 euro) bij het Oranje Fonds om jullie plan tijdens Burendag 2023 te realiseren. Denk daarbij aan een buurtmoestuin, fruitbomen, insecten- of wormenhotel, of een straatregenton of de benodigdheden voor je klimplantenpakket. Daarnaast biedt Groene Loper Kampen met een flinke korting biologische pakketten met bloembollen aan, die je met je aanvraag voor Burendag kunt bekostigen.

Over Groene Loper Kampen
De Groene Burendag met de klimplantenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door Gemeente Kampen en de Provincie Overijssel (programma Natuur voor Elkaar), en door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *