Allerlaatste uitverkochte voorstelling van “Op zien Kampers” biedt een onvergetelijke avond

Allerlaatste uitverkochte voorstelling van “Op zien Kampers” biedt een onvergetelijke avond
Op zien Kampers foto © KampenLive

Op een avond doordrenkt van humor, weemoed en nostalgie, vond zaterdagavond, in de Stadsgehoorzaal in Kampen, de allerlaatste, uitverkochte voorstelling van “Op zien Kampers” plaats. Het populaire theaterstuk, dat een eerbetoon brengt aan de vele unieke Kamper inwoners en de Kamper cultuur en tradities, trok een enthousiast publiek.

“Op zien Kampers” werd een fenomeen sinds de allereerste première in 2016 en verwierf al snel een speciale plek in het hart van vele Kampenaren. De voorstellingen, geschreven, bedacht en gespeeld door Jac Ruiten, Rob van der Weerd en een grote groep, fantastische lokale acteurs vertellen de verhalen, anekdotes en herinneringen over de rijke geschiedenis en tradities van de Kampenaren.

De acteurs portretteerden op een ludieke wijze het kenmerkende dialect, humor, en levensstijl op een meeslepende en levendige manier.
De laatste voorstelling begon met een gevoel van weemoed en anticipatie, nadat geestelijk vader, van Op Zien Kampers, Jac Ruiten liet weten dat dit de laatste voorstelling zou zijn in deze vorm. “Het idee wat ik heb, is een avondvullend programma, één verhaal, één lange klucht over een gezin ergens in Kampen, waarschijnlijk Brunnepe, waar zich een jaar lang allerlei taferelen afspelen, dus hoogtepunten zoals de kerst, Pasen, de vakantie, maar ook dieptepunten. Dit gaan we dan met zoveel mogelijk humor en liedjes vermengen.” aldus Ruiten

De cast, bestaande uit getalenteerde lokale acteurs en actrices, bracht hun personages in de laatste voorstelling tot leven met een ongeëvenaarde energie en passie. Ze namen het publiek mee op een lachwekkende reis door de geschiedenis en het dagelijks leven van bekende, minder bekende en soms fictieve Kampenaren. Een speciale rol was weggelegd voor Boer Mannus die op zijn eigen lachwekkende wijze het publiek vermaakt met de nodige verhalen en keiharde grappen over zijn mede acteurs en eigen belevenissen.

De komische scènes zorgden meermalen voor een bulderend gelach uit de zaal. Een bijzonder memorabel en herkenbaar moment was het laatste lied, waarbij de cast gezamenlijk met het publiek het traditioneel Kamper lied “op ‘t ukien van ‘d Eilige stege” ten gehore bracht. Toen het doek na de laatste scène uiteindelijk viel, barstte het publiek uit in een ovationeel applaus dat minutenlang aanhield. Acteurs en crewleden werden bedankt met staande ovaties en bloemen, waarna de cast het publiek bedankte voor hun onvoorwaardelijke steun gedurende de jaren.

Op vrijdag 19 mei reikte burgemeester Sander de Rouwe, tijdens de eerste voorstelling van Op zien Kampers, de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan Jac Ruiten en Rob van der Weerd. “De grote liefde voor de stad met zijn dialect is duidelijk te merken in de verhalen die ze tijdens de voorstelling vertellen over markante inwoners met hun bijnamen en gebeurtenissen in de stad. Zij hebben als missie het Kamper historisch en cultureel erfgoed in stand te houden.”

“Op zien Kampers” heeft bij veel mensen een onuitwisbare indruk achtergelaten. De afgelopen voorstellingen heeft de cast niet alleen het culturele erfgoed van de Kampenaren geëerd, maar hebben ze ook de harten van menig Kampenaar gestolen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *