Afsluitingen N50 in mei

Afsluitingen N50 in mei
Foto © KampenLive

Tussen woensdag 3 mei en woensdag 17 mei 2023 brengt Rijkswaterstaat een fysieke rijbaanscheiding en bermverharding aan op de N50 tussen de aansluitingen Kampen en Kampen Zuid. In verband met deze werkzaamheden is de autoweg N50 tussen de 2 aansluitingen in deze periode 2 weekenden en 6 nachten volledig dicht. De overige delen van de N50 zijn in de betreffende weekenden en nachten gedeeltelijk dicht. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Het traject N50 Kampen – Kampen Zuid is relatief onveilig. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft daarom besloten een fysieke rijbaanscheiding en bermverharding aan te brengen op dit stuk van de N50. In 2022 is op dit traject de snelheid verlaagd naar 80 km/h. Beide maatregelen moeten het aantal ongevallen terugdringen. Ze zijn tijdelijk en blijven van kracht totdat de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid is verbreed naar 2 rijstroken in beide richtingen.

De N50 tussen de aansluitingen Kampen en Kampen Zuid is afgesloten op:
• woensdag 3 mei en donderdag 4 mei tussen 19.00 en 06.00 uur
• vrijdag 5 mei 19.30 tot maandag 8 mei 05.30 uur (weekendafsluiting)
• maandag 8 mei en dinsdag 9 mei tussen 19.00 en 06.00 uur
• vrijdag 12 mei 19.30 tot maandag 15 mei 05.30 uur (weekendafsluiting)
• maandag 15 mei en dinsdag 16 mei tussen 19.00 en 06.00 uur

Op de bovenstaande tijden wordt de N50 ook af vanaf knooppunt Hattemerbroek richting Kampen afgesloten en vanaf knooppunt Emmeloord richting Kampen. Verkeer vanuit Kampen kan wel vanaf aansluiting Kampen Zuid richting knooppunt Hattemerbroek rijden en vanaf aansluiting Kampen richting Emmeloord.

Samen met de gemeente Kampen en de provincie Overijssel is voor deze afsluitingen gekozen, zodat het doorgaand verkeer op de N50 niet door Kampen of Ens rijdt en daar verkeershinder en onveilige situaties veroorzaakt.
De werkzaamheden zijn ’s nachts en in het weekend, om zo verkeershinder doordeweeks te beperken’ . Dit zorgt ervoor dat Kampen zo goed mogelijk bereikbaar blijft en draagt bij aan de verkeersveiligheid in Kampen.

Het doorgaande verkeer op de N50 wordt grootschalig omgeleid:
• Verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek met bestemming Kampen leiden we om via de N331 en de N764.
• Verkeer vanaf knooppunt Emmeloord met de bestemming Kampen leiden we om via de snelweg A6 en de N307.
• Verkeer vanaf knooppunt Emmeloord met de bestemming Ens leiden we om via A6 en N352.
• Het verkeer vanuit Kampen kan de stad via de N50 verlaten.
• Het verkeer vanuit Ens kan altijd in noordelijke richting over de N50 richting Emmeloord rijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *