Burgemeester Sander de Rouwe reikt bronzen medaille en oorkonde uit aan helden Anne-Marie Kooij en Sam Mohammadi

Burgemeester Sander de Rouwe reikt bronzen medaille en oorkonde uit aan helden Anne-Marie Kooij en Sam Mohammadi

Burgemeester Sander de Rouwe had donderdag 20 april de eer om een bronzen medaille en getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit te reiken aan Anne-Marie Kooij. Ook ontving Sam Mohammadi een oorkonde van de maatschappij uit handen van de burgemeester.

Anne-Marie Kooij werd geëerd vanwege haar bijzondere verdiensten tijdens een incident op 4 juli 2022. Op die bewuste middag waren Sam en zijn vriendje aan het spelen bij sporthal De Reeve, waar ze op dat moment verbleven in de tijdelijke crisisnoodopvang. Het vriendje van Sam, die niet kon zwemmen, raakte tijdens het spelen in het water. Sam riep direct om hulp en trok de aandacht van Anne-Marie, die in de buurt was. Zonder aarzelen sprong Anne-Marie in het water en wist ze het kindje op tijd te redden.

Dankzij de alertheid van de 9-jarige Sam heeft hij de aandacht van Anne-Marie weten te trekken en heeft ook hij een heldendaad verricht. Daarom ontving hij een oorkonde en een cadeau.

Burgemeester Sander de Rouwe uitte zijn dankbaarheid: “Ik ben Anne-Marie en Sam ongekend dankbaar voor deze levensreddende actie. Door hun directe handelen hebben ze een kinderleven gered en een groot gezinsdrama voorkomen.”

De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die al sinds 1767 bestaat en medailles toekent aan mensen die anderen van verdrinking hebben gered. Sinds de oprichting van de Maatschappij zijn er al ruim 7.500 medailles uitgereikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *