Struikelstenen in Muziek – CD presentatie in Stadsgehoorzaal

Struikelstenen in Muziek – CD presentatie in Stadsgehoorzaal
Foto © KampenLive

Gisteravond werd in een bomvolle Stadsgehoorzaal de CD gepresenteerd van het Struikelstenen in Muziek project. Zo’n drieëneenhalf jaar geleden begonnen door Kampenaar Marco Hulsebos die het idee had opgevat om het verhaal van één van de struikelstenen in Kampen in een lied vast te leggen. Al snel wist hij de medewerking te krijgen van de vele muzikanten die Kampen rijk is om er een groter project van te maken. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een 26 composities tellende dubbel CD die allemaal een struikelsteenverhaal vertellen in liedvorm.

Voordat de presentatie gisteravond voor het grote publiek plaatsvond, was Marco Hulsebos diezelfde ochtend eerst nog op bezoek gegaan bij Warner Pap om de eerste CD te overhandigen. Al weer 78 jaar geleden kreeg Warner Pap het voor elkaar om met een gammel bootje Canadese soldaten de IJssel over te varen en zo de bevrijding van Kampen in gang te zetten.

“Met muziek blijft een verhaal beter beklijven”, zei Marco al eerder. En in een muziekstad als Kampen is het geen enkel probleem om de juiste muzikanten voor zo’n bijzondere avond bij elkaar te krijgen. Oud- Kampenaren, nieuw-Kampenaren, getogen Kampenaren, ze werken allemaal graag mee om de verhalen door te geven aan volgende generaties. Daarin zijn ze nu al geslaagd, kinderen van de muzikanten stonden gisterenavond op het podium om mee te werken aan dit bijzondere project.

Een avond met dans, livemuziek, voordrachten en sfeervolle beelden, die werd afgesloten met een rondgang langs alle verhalen die opgesteld stonden op het podium ondersteund door sfeervolle live klezmer muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *