Opbrengst speciaal abdijbier op Bierfestival voor restauratie van ‘gastheer’ de Bovenkerk

Opbrengst speciaal abdijbier op Bierfestival voor restauratie van ‘gastheer’ de Bovenkerk

Het wordt weer een leuk feestje, het Bierfestival in de Bovenkerk van Kampen op zaterdag 20 mei. Eentje waarbij het gerstenat rijkelijk vloeit, zo belooft Björn Blom, voorzitter van het Biergilde van Campen. Met enkele leuke bijzonderheden. Zoals het speciale abdijbier gebroederlijk gebrouwen door Broederscha(a)p en P&P Trots van Kampen. ‘Het bier wordt afgevuld in grote flessen van 75cl, en de opbrengst van de verkoop gaat naar de restauratie van de Bovenkerk.’

Het speciale abdijbier zal niet alleen op het Bierfestival gekocht kunnen worden. ‘Over enkele weken zijn ze te koop bij Broederscha(a)p in de Voorstraat en bij de slijters in Kampen en IJsselmuiden’, aldus Björn. ‘Maar dat is nog niet alles’, verklapt hij. ‘Twee van onze bestuursleden – Elwin en Korné – doen mee aan een brouwwedstrijd bij Brouwerij Berghoeve. Zij zitten met nog twee andere brouwers in de finale en hebben maar liefst 700 liter aan bier mogen brouwen. Winnen zij de wedstrijd, dan wordt het prijzengeld geschonken aan de Bovenkerk.’

‘Daarnaast gaan we het Bierfestival op zaterdag 20 mei uitbreiden met na afloop een soort van ‘afterparty’ in de Kamper horeca. Bij het Ponton, Abdij 1472, Eigenwijs, De Pub, de Bastaard, Majesteit, Heer & Meester, De Stomme van Campen en de Unie kun je vanaf 20.30 uur terecht om verder te proeven en te genieten van een aantal heerlijke exclusieve bieren.’ Het idee is simpel: je neemt je festivalglas mee en je kunt in de horecagelegenheid van je keuze – tegen een gereduceerd tarief – genieten van een proefglas speciaal bier.

Tijdens het bierfestival zal ook het Beste Bier van Kampen bekendgemaakt worden. ‘Deze wedstrijd is een initiatief van twee Kamper ondernemers die ook lid zijn van het Biergilde van Campen’, aldus Björn. ‘Bij ons is het winnende bier inmiddels al bekend, maar wij verklappen nog niks! Van het winnende recept wordt op dit moment al zevenhonderd liter bier gebrouwen; de prijs die de winnaar in ontvangst mag nemen.’ Het Beste Bier van Kampen zal voor het eerst te proeven zijn tijdens het Bierfestival op zaterdag 20 mei.

Voor wie na het Bierfestival nog niet genoeg heeft van bier, heeft het Biergilde van Campen nog meer leuk nieuws. Björn: ‘Samen met de Kamper horeca wordt de Bokbierdag nieuw leven ingeblazen met een heus Bockbier Festival op zondag 15 oktober in de binnenstad van Kampen.’ Tijdens deze middag kunnen bezoekers op verschillende plaatsen genieten van verschillende bockbieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *