Kamper binnenstad een stukje veiliger?

Kamper binnenstad een stukje veiliger?
De sfeervolle Kamper binnestad Foto © KampenLive

Vanaf 1 april gaat er in de binnenstad van Kampen iets nieuws gebeuren. Op zaterdagavonden zal er namelijk een speciaal horecateam worden ingezet om de politie te ondersteunen bij het handhaven van de veiligheid. Dit team zal bestaan uit een coördinator, twee boa’s, vier gastheren en vier Handhaver Toezicht & Veiligheid (HTV)-studenten.

Het idee om een dergelijk team in te stellen is ontstaan na overleg tussen de gemeente en de politie. Uit recente onderzoeken bleek namelijk dat er behoefte was aan meer toezicht en veiligheid in de binnenstad. De gemeente heeft zelfs meegedraaid met de politie om een goed beeld te krijgen van de problematiek.

Het horecateam zal zich bezighouden met verschillende zaken. Zo zal het team toezicht houden op wildplassen en bij overtreding een proces-verbaal uitschrijven. Ook het rijden met een bromfiets of auto door het winkelgebied krijgt de aandacht. Het team zal surveilleren in het stadspark en optreden tegen overlast, zoals het gebruik van alcohol en drugs in de openbare ruimte. Uiteraard zal het horecateam de politie ondersteunen bij calamiteiten.

Daarnaast zal het horecateam zich bezighouden met fietsparkeren. Er zal een (tijdelijke) fietsenstalling worden opgezet bij het Unieplein. Het stallen van fietsen op de Oudestraat wordt tegengegaan om zo onveilige situaties te voorkomen.

De inzet van het horecateam vindt vanaf 1 april plaats op zaterdagen tussen 20:00 en 05:00 uur. In de toekomst kan dit worden uitgebreid. Burgemeester Sander de Rouwe is blij met deze ontwikkeling en heeft er alle vertrouwen in dat het horecateam zal bijdragen aan een positieve en prettige sfeer tijdens de uitgaansavonden. Ook de horeca in de Kamper binnenstad juicht deze ontwikkeling toe. Op deze manier kunnen bezoekers van de binnenstad veilig uitgaan en kunnen we met trots zeggen dat het weer goed en gezellig vertoeven was in het uitgaansleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *