Uitslag verkiezingen bepalend voor toekomst Kampenaar Rietkerk

Uitslag verkiezingen bepalend voor toekomst Kampenaar Rietkerk

Senator Theo Rietkerk uit Kampen staat op de vijfde plek van de kandidatenlijst van het CDA voor de Eerste Kamerverkiezingen. Of hij als zittende senator door mag gaan in de Eerste Kamer, is afhankelijk van de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. De nieuwe Statenleden kiezen namelijk de Eerste Kamerleden op 30 mei.

Als Eerste Kamerlid moet Rietkerk de uitvoering en handhaving van wetten en regels bewaken. De fractie van het CDA heeft zich de afgelopen jaren in de Eerste Kamer ingezet voor onder andere het blijven koppelen van de AOW aan de verhoging van het minimumloon, het schrappen van het leenstelsel voor studenten, het verminderen van regels voor het midden- en kleinbedrijf en het verlagen van huren.

Speerpunt van Rietkerk voor de komende tijd is desgevraagd ‘regelzucht verminderen en de procedures versnellen’. “Op 14 maart gaan wij stemmen over de Omgevingswet, die onder andere de procedure van vergunningen versneld van 26 naar 8 weken. Inwoners en ondernemers hebben vaak met lange vergunningprocedures te maken als ze een woning of een bedrijf willen bouwen, verbouwen of uitbreiden. Dat moet echt korter. De schop moet sneller de grond in kunnen”, aldus Rietkerk.

De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 15 maart. De nieuwe Statenleden kiezen vervolgens de leden van de Eerste Kamer op 30 mei. Een stem op CDA Overijssel bij de Provinciale Statenverkiezingen is dus indirect een stem op Theo Rietkerk. Rietkerk is overigens ook terug te vinden als lijstduwer op de 48ste plaats van de kandidatenlijst van CDA Overijssel, die aangevoerd wordt door lijsttrekker Rick Brink.

Theo Rietkerk werd halverwege 2019 geïnstalleerd als senator namens het CDA. Het werd zijn derde functie binnen de politiek; tussen 1998 en 2003 was Rietkerk lid van de Tweede Kamer voor het CDA en daarna was hij elf jaar gedeputeerde van de provincie Overijssel. Het lidmaatschap van de Eerste Kamer is een deeltijdfunctie; Rietkerk combineert het met zijn baan als voorzitter van het College van Bestuur van de Landstede Groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *