Verpleegkundige Adviesraad IJsselheem officieel van start gegaan

Verpleegkundige Adviesraad IJsselheem officieel van start gegaan
Foto © KampenLive / Ewald Pikkert - Myosotis Verzorgingstehuis IJsselheem

IJsselheem heeft een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de kwaliteit van zorg en werken binnen de organisatie. Op dinsdag 7 maart is namelijk de Verpleegkundige Adviesraad (VAR) officieel van start gegaan, met als doel de verpleegkundigen en verzorgenden binnen IJsselheem een stem te geven en hun expertise te benutten.

De VAR bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden die namens alle zorgmedewerkers spreken en adviseren binnen de organisatie. Zij kunnen gevraagd en ongevraagd advies geven aan de raad van bestuur van IJsselheem en zo bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en werken.

De voorzitter van de VAR, Ivonne Huijsman, benadrukt het belang van de verpleegkundigen en verzorgenden binnen de organisatie en hun waardevolle kennis en adviezen. Door middel van de VAR krijgen zij een stem en kunnen zij bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van zorg binnen IJsselheem.

Karin Leferink, raad van bestuur IJsselheem (links) en Ivonne Huijsman, voorzitter van de verpleegkundige Adviesraad ondertekenen het formele reglement, waarmee de VAR een feit wordt.

Ook de raad van bestuur van IJsselheem is enthousiast over de VAR en ziet het als een belangrijke stap in het verbeteren van de kwaliteit van zorg en werken binnen de organisatie. Door de inzet van de VAR kunnen beleidsontwikkelingen beter worden afgestemd op de praktijk en kunnen de besluiten binnen de organisatie worden verrijkt. Al met al is de VAR een belangrijke toevoeging aan de medezeggenschap binnen IJsselheem. Door de inzet van de verpleegkundigen en verzorgenden kan de kwaliteit van zorg en werken binnen de organisatie blijvend worden verbeterd en kan er een betere afstemming plaatsvinden tussen de praktijk en beleidsontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *