Petitie voor betrouwbare treinverbinding Kampen-Zwolle

Petitie voor betrouwbare treinverbinding Kampen-Zwolle
Foto © KampenLive

PVDA en Groenlinks Kampen zijn een petitie gestart om weer een goede en stabiele treinverbinding tussen Kampen en Zwolle te realiseren. Als inwoner van Kampen, Zwolle of de Noordoostpolder ben je waarschijnlijk bekend met het Kamperlijntje, de treinverbinding tussen Kampen en Zwolle. Helaas is deze verbinding de laatste tijd vaak uitgevallen, wat grote gevolgen heeft voor scholieren en werkenden die afhankelijk zijn van deze lijn.

Het is onacceptabel dat deze verbinding meerdere keren per week urenlang niet beschikbaar is. Het Kamperlijntje is namelijk onmisbaar voor veel mensen in de regio. Scholieren moeten op tijd op school zijn, werkenden moeten op tijd op hun werk verschijnen en mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeten op tijd op hun afspraak kunnen zijn. Het is dan ook zeer frustrerend als je je dag niet goed kunt beginnen of als je te laat komt door uitval van de Kamperlijn.

Er is bijna dagelijks sprake van uitval en vaak gaat het om (veel) meer dan drie treinen per dag. In ruwweg de helft van de gevallen zorgt Keolis voor vervangend busvervoer. Niels Jeurink van Groen Links: “Dit vervoer vertrekt in Zwolle ongeveer op de vertrektijd van de trein vanaf de Hanzelaan. Als je op tijd bent voor de trein kom je tijd tekort om de route te lopen en de bus te vinden. Wie verder reist dan Zwolle is bovendien fors langer onderweg omdat de aansluitingen in Zwolle niet gehaald kunnen worden. En ook heel vervelend: de bus is geen oplossing voor wie rolstoelafhankelijk is of een fiets mee wil nemen.”

De petitie: “Wij, de inwoners van Kampen, Zwolle en de Noordoostpolder, constateren dat het Kamperlijntje om de haverklap uitvalt en verzoeken wij om snel herstel van de betrouwbaarheid van de treinverbinding tussen Zwolle en Kampen. Wij vragen ook om een duidelijke reactie vanuit de provincie wanneer de problemen niet tijdig worden opgelost. Wij begrijpen dat er soms problemen kunnen optreden, maar we willen wel graag weten wat de oorzaak is en hoe er aan gewerkt wordt om dit op te lossen. We vragen dan ook om transparantie en openheid over de situatie.”

Het is belangrijk dat deze treinverbinding weer betrouwbaar wordt en dat de inwoners uit de regio weer kunnen rekenen op een goede en stabiele verbinding tussen Kampen en Zwolle. Gehoopt wordt dat de problemen snel worden opgelost en dat we met z’n allen weer kunnen rekenen op een betrouwbaar Kamperlijntje.

De petitie tekenen kan hier – https://petities.nl/petitions/maak-het-kamperlijntje-weer-betrouwbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *