College van B en W stelt uitvoeringsplan lokale Gezondheidsagenda 2022-2025 vast

College van B en W stelt uitvoeringsplan lokale Gezondheidsagenda 2022-2025 vast

De gemeente Kampen houdt koers op haar lokale gezondheidsaanpak met de vaststelling van het uitvoeringsplan van de lokale Gezondheidsagenda 2022-2025. Dit plan beschrijft hoe de gemeente samen met haar partners activiteiten, projecten en diensten gaat opzetten om gezondheidsverschillen te verkleinen en kansen op gezondheidsbevordering te benutten.

Een brede aanpak van gezondheid is hierbij het uitgangspunt, waarbij niet alleen ziekte en zorg, maar ook gezondheid en gedrag centraal staan. Hieruit zijn vijf speerpunten afgeleid:

  • Een gezonde fysieke en sociale leefomgeving
  • Het verkleinen van gezondheidsachterstanden
  • Psychische en mentale gezondheid
  • Vitaal ouder worden
  • Een gezonde leefstijl.

Wethouder Gezondheid Jan Peter van der Sluis benadrukt het belang van gezond gedrag en een gezonde leefstijl voor alle inwoners. De gemeente wil hierin ondersteunen door een sociaal en fysiek gezonde leefomgeving te bieden en samen te werken met partners zoals de GGD, onderwijs- en zorgorganisaties en sportaanbieders. Met het traject ‘Versterken sociale basis’, het ‘Kamper Leefstijlakkoord’ en de ‘Lokale Educatieve Agenda’ zet de gemeente al stappen in de goede richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *