Werkgroep Kampen schoon en Vogelwerkgroep druk met Nieuwjaarsschoonmaak.

Werkgroep Kampen schoon en Vogelwerkgroep druk met Nieuwjaarsschoonmaak.
Het verzamelde afval - Foto's © KampenLive / Ewalt Pikkert

De Werkgroep Kampen Schoon en de Vogel werkgroep zijn zaterdagmorgen met een groep van ongeveer 15 personen druk in de weer geweest met hun Nieuwjaarsschoonmaak, zo werd er onder andere vuurwerk, en zwerfafval opgeruimd.

Opnieuw waren er allerlei soorten afval te vinden, zoals ‘verloren, en gedumpte spullen’, veel groot en klein plasticafval, en zelfs een complete kookplaat. De werkgroep heeft hiervoor (van de gemeente Kampen) 10 kliko’s ter beschikking gekregen, die ze 7x per jaar gebruiken voor hun schoonmaakacties. Een van de leden van de Werkgroep Kampen Schoon had in haar eentje in 1 jaar tijd al 15000 peuken verzameld in en rond de IJssel. Dit is een behoorlijk deel van de duizenden peuken die er per jaar in de IJssel terechtkomen.

Door bundeling van gezamenlijke initiatieven zorgt de werkgroep voor een schonere leefomgeving in de Gemeente Kampen. Ze krijgen bij de schoonmaakacties hulp van diverse organisaties, van politieke partijen tot bedrijven. Zo werken ze samen om de gemeente schoon te houden en tegelijkertijd het milieu te beschermen.

Foto’s © KampenLive / Ewalt Pikkert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *