Melkbussen donderen weer in Kamper wijk Brunnepe

Melkbussen donderen weer in Kamper wijk Brunnepe
Foto © KampenLive / Marco Westendorp

In de wijk Brunnepe is klokslag 19:00u vanavond de zogenaamde ‘Gedoogperiode melkbusschieten’ van start gegaan. In de periode tussen kerst en oud en nieuw mag er op de Noordweg tussen 19:00u en 22:00u geschoten worden met melkbussen.

Dinsdagavond hadden een dertigtal schutters de stoute schoenen aangetrokken om de melkbus uit het vet te halen. Ook de publieke belangstelling loog er niet om. al met al was het gezellig druk op de Kamper Noordweg. Ook de gedoogperiode kan zo langzamerhand al gezien worden als traditie, deze werd enkele jaren geleden ingevoerd om het schieten tijdens de nieuwjaarsnacht na 02:00u te ontmoedigen. Als pleister op de wonde mag er daarom voor oudjaar geschoten worden, maar dan alleen op de Noordweg in Kampen.

Foto’s © KampenLive / Marco Westendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *