Winnaars 30e editie Kamper Vrijwilligersprijs 2022 bekend

Winnaars 30e editie Kamper Vrijwilligersprijs 2022 bekend

Vandaag, tijdens de nationale Dag van de Vrijwilliger, onthulde wethouder Jan Peter van der Sluis de twee winnaars van de 30e Kamper Vrijwilligersprijs 2022. In de categorie Groep gingen de vrijwilligers van de Thuisadministratie er met de prijs vandoor. In de categorie Individu was Heidy van den Brink de gelukkige. Zij lieten genomineerden Steunouders Kampen, Stichting Stadsbuurtbus, Gerda Beelen en Andries Verweij achter zich.

Winnaar categorie groep: Vrijwilligers van de Thuisadministratie
Deze groep van ruim 45 vrijwilligers helpt mensen niet alleen met administratie en financiën, maar biedt ook een luisterend oor voor andere problematiek. “De jury heeft bewondering voor het werk van deze vrijwilligers in deze tijd van complexe financiële zorgen voor velen. Het is een uitdaging de deelnemers weer rust, structuur en perspectief te bieden”.

Winnaar categorie individu: Heidy van den Brink
Heidy zit al jaren in verschillende commissies van show- en drumfanfare Oranje IJsselmuiden, doet vrijwilligerswerk voor hervormde gemeente De Hoeksteen en zet zich in voor Oekraïense vluchtelingen. “De jury is onder de indruk van de jarenlange inzet van de relatief jonge Heidy. Ze dient een breed maatschappelijk belang met haar vrijwilligersprijs“.
De prijs bestaat een wisselbokaal en een geldprijs van € 200,- voor de individuele winnaar en € 300,- voor de groep.

De wisselbokaal voor de groepswinnaar werd in 1993 gemaakt door Evert van Rongen. De wisselbokaal voor de individuele winnaar is dit vorig jaar nieuw gemaakt door Dolf Schinkel, houtbewerker uit Kampen.

Wethouder Jan Peter van der Sluis, tevens juryvoorzitter: “Er zijn ontzettend veel vrijwilligers actief in onze gemeente! Het is geweldig wat zij alleen of samen met anderen allemaal doen, in eigen tijd, met veel enthousiasme en inzet. We kunnen niet zonder vrijwilligers en als gemeentebestuur willen we graag wederom onze waardering daarvoor uitspreken. Dat doen we met deze prijs, maar natuurlijk zijn alle vrijwilligers in Kampen winnaars!!!”.

Kijk voor alle genomineerden en voorgedragen vrijwilligers op www.kampen.nl/vrijwilligersprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *