Ook energietoeslag voor studenten en jongeren in Kampen

Ook energietoeslag voor studenten en jongeren in Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen geven gehoor aan de wens van de gemeenteraad ook uitwonende studenten en jongeren tussen 18 en 21 jaar in aanmerking te laten komen voor energietoeslag. De gemeente heeft daarvoor de beleidsregels Eenmalige energietoeslag 2022 gemeente Kampen gewijzigd. Vanaf 21 november kunnen deze jongeren energietoeslag aanvragen via de website van de gemeente Kampen.

Onlangs zijn in de gemeenteraad de zorgen rondom de gestegen energielasten besproken. Burgemeester en wethouders erkennen en herkennen deze zorgen. Wethouder Richard Boddeus: “De gemeenteraad heeft unaniem de wens uitgesproken de energietoeslag zowel voor inwoners als voor studenten en jongeren gelijk te trekken. Daaraan geven we graag gehoor aan. We zijn blij dat we op deze manier de doelgroep uitwonende studenten en jongeren tussen 18 en 21 jaar kunnen helpen.”

Ook bereikbaar voor jongeren en studenten
In de huidige situatie is de leeftijdsgrens voor het aanvragen van energietoeslag vastgesteld op 21 jaar.
De gemeente heeft geconcludeerd dat hulp aan studenten via bijzondere bijstand onvoldoende passend en gewenst is. Om de bijdrage voor studenten en overige inwoners gelijk te trekken is de energietoeslag nu ook bereikbaar voor studenten en jongeren. De leeftijdsgrens wordt naar beneden bijgesteld en geldt voor inwoners vanaf 18 jaar die uitwonend zijn.

Eigen huisvesting en energiecontract
Om binnen de regeling van de energietoeslag in alle situaties gelijk te handelen, komen alle uitwonende jongeren in de leeftijd tussen de 18 en de 21 jaar met eigen huisvesting en een energiecontract in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag van € 1300. Daarbij is de voorwaarde dat het inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm van een 21-jarige, waarbij de daadwerkelijk geleende DUO- norm bedrag als inkomen wordt meegeteld. Studenten zonder eigen energiecontract of met een all-in huurprijs die te maken krijgen met sterk stijgende vaste lasten, kunnen zo nodig een beroep doen op individuele bijzondere bijstand.

Aanvragen
Studenten en inwoners tussen 18 en 21 jaar kunnen de energietoeslag vanaf 21 november aanvragen via www.kampen.nl/energietoeslag. Vanaf dat moment staat meer informatie en de aanvraagmodule klaar op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *