Twee aanhoudingen na vondst hennepkwekerijen in Kampen

Twee aanhoudingen na vondst hennepkwekerijen in Kampen

Vanmorgen heeft de politie in alle vroegte aan de Wittewaall van Stoetwegenstraat in Kampen een in werking zijnde hennepkwekerij met een kleine 300 planten aangetroffen. In de woning werd illegaal stroom afgetapt.

Later op de dag heeft de politie ook een inval gedaan in een woning aan de Pijlkruid in Kampen. Hier trof de politie een deels ontmantelde hennepkwekerij aan. Bij de invallen zijn een vrouw en een 51 jarige man uit Biddinghuizen aangehouden.

“Het illegaal aftappen van stroom brengt grote risico’s zoals brandgevaar met zich mee. Daarom kunnen we mensen niet vaak genoeg oproepen zich bij ons te melden als ze iets verdachts waarnemen, dit kan uiteraard ook anoniem.” Aldus de politie in een reactie.

Wat zijn de gevaren van een hennepkwekerij?

  • Brand- en ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting en lekkage;
  • Grote schade aan de woning, zoals lekkages en brandschade;
  • Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld;
  • Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten van illegaal afgetapte energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *