Zaterdag 11 juni Kom in de Kas IJsselmuiden

Zaterdag 11 juni Kom in de Kas IJsselmuiden
Foto © KampenLive

Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 juni kan iedereen in regio IJsselmuiden in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Zeven bedrijven zetten de deuren open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Telers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk! Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker! In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat.

Gastvrije tuinders
De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. Er zijn vernieuwende en nieuwe unieke teeltbedrijven open, je kunt volop kijken, ruiken, proeven van verschillende teelten en producten uit dit mooie tuinbouwgebied. Kom kijken bij witlofkwekerij Ringelberg hoe spannend hoog de witlof in het donker groeit, bij Uelderink hoe de sla buiten groeit en nieuwkomer Kwekerij IJsseltuin met zijn gevarieerde aanbod van vaste planten.

Activiteiten
Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Op alle bedrijven is er een extra attractie voor de kinderen. Kijk naar de hommels of naar hoe de paprika’s zelfrijdend naar de schuur en daarna over de achtbaan naar de verpakkingen gaan.

Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. Op het werkplein kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoals zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vacatures bij bedrijven in de regio.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt dit jaar voor de 44e keer georganiseerd. In de regio IJsselmuiden nemen zeven bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 11 juni.

Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven.

Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank.

Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl. Op de publieke website van Glastuinbouw Nederland staat alle informatie over de glastuinbouwsector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *