Onregelmatigheden bij budgetbeheer

Onregelmatigheden bij budgetbeheer

‘Er hebben zich mensen bij ons gemeld die zonder het tekenen van een contract plotseling hun geld verplaatst zagen naar Deventer. De plotseling lege potjes in het oude online systeem was een enorme schok voor deze mensen,’ aldus fractielid Patricia Klaus. De fractie van de PvdA Kampen heeft grote zorgen over onregelmatigheden bij Budget Adviesbureau Deventer. Na verschillende signalen van inwoners die bij de nieuwe uitvoering van het budgetbeheer in de knel zitten, stelt de fractie schriftelijke vragen.

Ook heeft de PvdA geconstateerd dat inwoners met specifieke contracten in het verleden nu een uniform contract aangeboden kregen. Fractievoorzitter Haveman: ‘Deze kwetsbare groep wordt met deze overgang mogelijk beperkt in hun rechtszekerheid. Als de overheid één les geleerd moet hebben afgelopen jaren is dat we deze rechtszekerheid maximaal moeten beschermen.’

Daarnaast zijn veel inwoners die de fractie heeft gesproken niet te spreken over de bereikbaarheid en informatievoorziening van het Budget Adviesbureau Deventer.

Bij het uitbesteden van het budgetbeheer in september vorig jaar sprak de PvdA al zijn grote zorgen uit over de verplaatsing. Haveman: ‘De belofte van dezelfde service en hulp dichter bij huis met een kwart minder budget leek ons al extreem onwaarschijnlijk. Het college garandeerde ons dat de kwaliteit hetzelfde zou blijven. Helaas blijkt dat vooralsnog niet waargemaakt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *