Zeearenden boven Kampen

Zeearenden boven Kampen
foto Albert Mooiweer

De afgelopen tijd cirkelen er regelmatig zeearenden boven Kampen. Zittend op je terras of balkon is het zomaar mogelijk dat je een of meerdere exemplaren spot. Tenminste als je zo nu en dan naar de lucht boven je kijkt.

De zeearend is een zeer grote roofvogel waarbij in de vlucht zijn grote brede vleugels opvallen. Door deze grote spanwijdte wordt de zeearend ook wel “vliegende deur” genoemd. De zeearend is de grootste Europese roofvogel met een lengte van 77-95 cm en de spanwijdte van de vleugels kan oplopen tot wel 250 cm

Lange tijd was het een zeldzame vogel in Nederland, maar tegenwoordig komt deze vogelsoort in Nederland in toenemende aantal voor. Je kunt de zeearend herkennen aan de witte wigvormige staart en lichte kop met gele snavel. Op https://waarneming.nl/species/353/observations/? is te zien dat de zeearend in deze omgeving vaak waargenomen wordt rondom de Vreugderijkerwaard en het Reevediep.

Mocht je nu, als je buiten bent, een soort hoog keffend geluid horen, bijna zoiets als het geluid van een meeuw: kijk dan eens omhoog en wie weet spot je zelf een zeearend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *