Menstruatie uitgifte punt voor vrouwen met weinig financiële middelen

Menstruatie uitgifte punt voor vrouwen met weinig financiële middelen
Foto © KampenLive

Wist u dat bijna 1 miljoen Nederlanders in armoede leven?
Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen is er thuis soms geen geld voor maandverband of tampons. Zij moeten dan wc- papier gebruiken of kiezen er noodgedwongen voor om thuis te blijven en niet deel te nemen aan het sociale leven.

Sinds begin maart heeft de Bibliotheek Kampen een M.U.P. Een menstruatie uitgifte punt. Heb je nu maandverband of tampons nodig en je hebt hier niet de financiële middelen voor dan kun je hier gratis een pakje meenemen. Je vindt het punt in de toiletten op de begane grond van de Stadskazerne. Neem niet meer mee dan je nodig hebt.

Wil je menstruatiemiddelen doneren, leg dan nieuw, nog verpakt maandverband of tampons in dit kastje. Is het kastje vol? Geef de pakjes dan af bij de servicedesk op de begane grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *