Burgemeester de Rouwe opent expositie in het stedelijk museum

Burgemeester de Rouwe opent expositie in het stedelijk museum
Foto © KampenLive

Vrijdagmiddag 18 maar opende burgemeester Sander de Rouwe de nieuwe expositie ‘Door Schoonheid Omringd’ en ‘Weids en Nabij’ in het stedelijk museum aan de Oudestraat.

Deze beide tentoonstellingen stonden al voor vorig jaar gepland maar konden vanwege de lockdown niet doorgaan. De tentoonstelling door schoonheid omringd bevat een verzameling van meubels, schilderijen en porselein van de familie Engelenberg. Deze verzameling is 100 jaar geleden via een legaat in de collectie gekomen. Deze collectie is nu te zien in het museum tegen een 19 eeuws-ogende achtergrond, maar dit is toch een hedendaags patronenbehang van Christie van der Haak, dat speciaal afgestemd is op de schilderijen.

De tweede tentoonstelling “Weids en Nabij’ is te zien in de voormalige synagoge. Hier is de lichte en luchtige wereld te zien van Jan van Driel. De tentoonstelling roept op om naar buiten te gaan en dit is ook precies de bedoeling. In de museumshop is een schilderstas te krijgen om mee naar buiten te gaan en zelf te gaan schilderen en tekenen.
In de tentoonstelling zijn landschappen en stadsgezichten van Kampen en omgeving te zien.

Joseph Estié, bekend van ‘tussen kunst en kitsch’, was ook aanwezig bij deze opening en hij gaf het een en ander aan achtergrondinformatie over de tentoonstellingen. Vervolgens opende burgemeester de Rouwe met een toost de expositie

De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 12 juni 2022.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *