CDA Kampen plant appelbomen in Voedselbos op Nationale Boomfeestdag

CDA Kampen plant appelbomen in Voedselbos op Nationale Boomfeestdag

KAMPEN – Lijsttrekker Bas Wonink en kandidaat-raadsleden Martijn Postuma en Simone Adema-Poelstra hebben vanochtend namens CDA Kampen drie appelbomen geplant in het Voedselbos in het Groene Hart in Kampen. Dit deden de CDA’ers in het kader van Nationale Boomfeestdag. Zij werden geholpen door voorzitter van stichting Voedselbos Hanjo IJkhout en Jan Willem van Wijnbergen (Wijnbergen Groenvoorziening). Bas Wonink: “Het CDA vindt groen in de stad en de dorpen heel erg belangrijk.”

De Nationale Boomfeestdag wordt in Nederland sinds 1957 jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. CDA Kampen heeft daarom woensdag 16 maart drie appelbomen geschonken aan het Voedselbos, dat gelegen is in het Groene Hart van Kampen; vlakbij Zwembad De Steur. Lijsttrekker Bas Wonink: “Het CDA vindt groen in de stad en de dorpen heel erg belangrijk. Het zorgt voor verkoeling in de zomer en bevordert de biodiversiteit. Dat willen wij graag stimuleren op Nationale Boomfeestdag.”

Martijn Postuma vult aan: “Het CDA vindt het Voedselbos daarnaast een prachtig initiatief, dat gedragen wordt vanuit de samenleving. Het is een toegankelijke plek waar inwoners samen voedsel kunnen verbouwen.”

Hanjo IJkhout, voorzitter van stichting Voedselbos, was blij met de drie appelbomen van het CDA. “Het zijn oude rassen, die een beetje resistent zijn tegen ziekten. We kunnen kinderen aan de hand van de bomen en planten in het Voedselbos laten zien waar voeding vandaan komt.” Simone Adema-Poelstra besluit: “We hebben afgesproken dat CDA Kampen en de vrijwilligers van stichting Voedselbos samen de eerste oogst van de appelbomen gaan plukken. Wij kijken ernaar uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *