Spectaculair sleeptreffen bij ModelVliegClub Cumulus

Spectaculair sleeptreffen bij ModelVliegClub Cumulus

Op zaterdag 26 maart wordt er een sleeptreffen gehouden bij ModelVliegClub Cumulus aan de Schansdijk 7 in Kampen. Er komen piloten vanuit heel Nederland samen om gezellig een dagje te vliegen.

Modelvliegtuigen aangedreven door grote motoren gaan zweefvliegtuigen naar een hoogte slepen van ±200 meter. Daar aangekomen worden de zweefvliegtuigen losgekoppeld. De kunst is het om zo lang mogelijk in de lucht blijven door gebruik te maken van thermiek (opstijgende lucht). De modellen zijn tot op flinke afstand te besturen.

Er zijn deze dag diverse vliegtuigen te bewonderen waarvan de meeste modellen natuurgetrouw zijn nagebouwd van de echte zweefvliegtuigen. Modellen met een spanwijdte van meer dan 6 meter zijn aanwezig maar ook vele kleinere toestellen zijn de moeite waard om te komen bewonderen. Van historische vintage zwevers tot ultra moderne kunstvlucht modellen. Tevens is de clubzwever aanwezig welke op de Cumulus bouwavonden zijn gemaakt. Ook het tijdens clubavonden gebouwde sleepvliegtuig zal zijn vluchten maken.

In het clubhuis staat een modelvliegsimulator waar onervaren beginnende piloten kennis kunnen maken met deze modelvliegsport. Ook staan de leden je graag te woord om het één en ander uit te leggen over deze mooie en diverse hobby.

Het sleeptreffen vind plaats van 10.30 t/m 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *