Kampen Sociaal wil beelden Stadsbrug weer in openbare ruimte

Kampen Sociaal wil beelden Stadsbrug weer in openbare ruimte

De beelden Landbouw en Handel en de Stedenmaagd, die vroeger bovenop de toegangspoorten aan weerszijden van de stadsbrug stonden, moeten weer in de zichtbaar worden voor het publiek. De politieke partij Kampen Sociaal wil de komende raadsperiode hier werk van maken.

Fractievoorzitter en lijsttrekker Richard Boddeus vindt dat de beelden toonbaar moeten worden opgesteld: “De beelden staan nu op een oneerbiedige plaats in een kast van de Cellebroederspoort opgeborgen. Er zijn hele generaties mensen die de beelden nog nooit gezien hebben, toch zijn ze de moeite waard om te aanschouwen. Een goede plek moet nog gezocht worden. Het is niet mogelijk de beelden in de open lucht te plaatsen, dan zijn ze binnen de kortste keren aangetast door weersinvloeden.”

De beelden, die in het derde kwart van de 19de eeuw vervaardigd werd door de Bossche kunstenaar Joseph Graven, verdwenen van de stadsbrug na de oorlog toen de brug werd vervangen nadat deze werd opgeblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *