Bennie en Dirk Palland met Edink logistiek en Postuma AGF in actie voor Ukraine

Bennie en Dirk Palland met Edink logistiek en Postuma AGF in actie voor Ukraine

Vorige week vertrok een groep van zo’n tien vrijwilligers met een frietwagen om maaltijden te verzorgen op de grens met Oekraïne. Sinds afgelopen donderdag zijn ze bijna continu bezig om de magen te vullen van vluchtelingen en hulpverleners.

Afgelopen dinsdag zijn de broers Bennie en Dirk Palland in een truck van Edink logistiek met een trailer van de firma Postuma vol eten en drinken vertrokken richting de grens van Oekraïne om de ‘frietbakkers’ te voorzien van nieuwe voorraad. Inmiddels zijn ze daar aangekomen en is zo een mooie samenwerking tot stand gekomen om een steentje bij te dragen aan de mensen die op de vlucht zijn.

Dirk Palland: “De mensen uit Genemuiden zijn met een patat kar vorige week spontaan hier heen gegaan. En wij brengen ze nu nieuwe voorraad patat, drinken en fruit. Als je hier bent dan word je wel even stil, we staan nu voor een hal zo groot als de IJsselhallen ongeveer, deze staat vierkant vol met veldbedden. 99% vrouwen en kinderen die hier gebracht worden met bussen vanaf de grens, alles achtergelaten en geen idee of en wanneer ze terug kunnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *