Kampen Sociaal wil meer aandacht voor eenzaamheid 

Kampen Sociaal wil meer aandacht voor eenzaamheid 

De politieke partij Kampen Sociaal wil dat er meer aandacht komt voor mensen die eenzaam zijn. Eenzaamheid is een groot probleem en leidt tot een slechtere gezondheid. Daarom moet er meer werk gemaakt worden om eenzaamheid te bestrijden en moet er meer gebruik worden gemaakt van wijkcentra en buurthuizen.

Volgens raadslid Lammert Bastiaan valt er nog veel te verbeteren: “Enkele jaren geleden is er door de landelijke overheid gezegd dat mensen langer op zichzelf moeten wonen en zelf de verantwoording over hun leven moeten houden. Veel mensen kunnen de regie over hun leven goed in eigen handen houden en dat is goed. Maar er is ook een groep mensen waarbij het onderhouden van sociale contacten lastiger wordt. We zien in de praktijk niet terug dat mensen zelf koffieochtenden gaan organiseren, samen gaan sporten of uitstapjes gaan maken. Nu er weer meer mag en maatregelen rondom het coronavirus voor een groot gedeelte zijn vervallen kunnen sociale contacten weer aangehaald worden.’

Steuntje in de rug 
Het organiseren van verschillende activiteiten moet volgens Bastiaan dan ook opgepakt worden door de gemeente: “Een koffieochtend organiseren doe je als oudere misschien niet zo heel snel en makkelijk, maar daar is wel veel behoefte aan. En als dat dan ook nog eens in de wijk gebeurt waar je woont dan wordt het mensen nog eens makkelijk gemaakt en is de drempel om te gaan minder groot. Zie het als een steuntje in de rug voor mensen, het moet laagdrempelig en levert veel op.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *