Kampenaren solidair in vredesbijeenkomst tegen de oorlog in Oekraïne

Kampenaren solidair in vredesbijeenkomst tegen de oorlog in Oekraïne
Foto © KampenLive - Jet Kattenberg

Gisteren riep kampenaar Edwin Burgman via een bericht op Facebook op een samenkomst te organiseren om medeleven en solidariteit te laten zien met Oekraïne.

Ook in Kampen is men geschokt en bezorgd door het geweld en de dreiging van groter geweld. Daarom verzamelden zaterdagavond (onder het toeziend oog van de carnavalsvierders op het terras van cafe de Unie) ongeveer 100 mensen op het Kamper Unieplein om hun steun en medeleven te betuigen aan de inwoners van Oekraïne. Enkelen van hen droegen de kleuren van de Oekraïense vlag, blauw en geel, en werden er kaarsen aangestoken.

De aanwezigen werden onder andere toegesproken door Predikant Kasper Jager en Elviera Weelink. Ook droeg Kees Smits, voormalig stadsdichter Zwolle, twee gedichten voor. Tegen het eind van de bijeenkomst liep de groep over de Stadsbrug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *