‘Woningbouw Meeuwenplein en de Bongerd voor waardige entree van Kampen’

‘Woningbouw Meeuwenplein en de Bongerd voor waardige entree van Kampen’
Foto © KampenLive

(Ingezonden – politiek)

De leden van D66 Kampen willen in het gebied rond het Meeuwenplein en de Bongerd woningbouw realiseren. Het nu wat rommelige gebied in de binnenstad zou zo een waardige entree van Kampen kunnen worden, met woningen voor jonge mensen. De leden kwamen met het voorstel tijdens de afdelingsvergadering waar het programma voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen werd vastgesteld.

Lijsttrekker Gerben Wijnja ziet het als een duidelijke opdracht van de leden. “Er is grote behoefte aan betaalbare woningen. Vooral ook bij jonge mensen die graag in de levendigheid en dynamiek van de binnenstad willen wonen. Het gebied rond het Meeuwenplein zou een goed voorbeeld zijn.”

Op de vraag of dit wel mogelijk is, is Wijnja uitgesproken: “Ik zit niet in de politiek om makkelijke dingen te doen. Een van onze leden noemde het gebied ‘een litteken van onze stad’. Stel je nou eens voor dat we van deze plek een schitterende entree van Kampen kunnen maken en daarbij mensen aan woningen helpen. Twee vliegen in één klap. Ik vind het een terechte vraag van onze leden.”

Het amendement sluit aan bij de verdere plannen in het verkiezingsprogramma van D66. De partij ziet een grote behoefte aan betaalbare woningen. Die wil men echter niet alleen in het weiland bouwen. Door ook binnenstedelijk te bouwen wil D66 de leefbaarheid en economische dynamiek van de stad en de kernen versterken. “We moeten geen slaapstad worden.” aldus Wijnja.

Naast de opknapbeurt voor het Meeuwenplein kwamen de D66-leden met aanvullende voorstellen om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners door deze veel meer autoluw te maken. In het bijzonder de IJsselkade. Daar zouden benedenstrooms ook meer mogelijkheden voor horeca moeten komen. Een derde amendement voor meer groen, om zo de stad koel te houden in de zomer werd ook aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *