Fysieke informatiebijeenkomsten werkzaamheden N760 IJsselmuiden-Genemuiden

Fysieke informatiebijeenkomsten werkzaamheden N760 IJsselmuiden-Genemuiden
Foto © KampenLive

De provincie Overijssel houdt op woensdagavond 16 februari en donderdagavond 17 februari fysieke informatiebijeenkomsten over de werkzaamheden aan de provinciale weg N760 IJsselmuiden-Genemuiden. Deze zijn bedoeld voor de inwoners van IJsselmuiden, Grafhorst en voor de inwoners van de Kamperzeedijk-kernen en Genemuiden.

De provincie gaat vanaf het najaar 2022 groot onderhoud uitvoeren aan de N760 en deze verkeersveiliger maken. Ook krijgt de weg een groenere uitstraling.

Fysieke informatiesessies
Op 1 februari 2022 hield de provincie al twee online informatiebijeenkomsten over de geplande werkzaamheden. Deze zijn terug te kijken via www.overijssel.nl/n760. Nu de huidige coronamaatregelen meer mogelijkheden bieden houdt de provincie ook twee fysieke informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen bezoekers informatie over het ontwerp en de planning van de werkzaamheden. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Om de groepsgrootte te beperken zijn beide bijeenkomsten opgesplitst in twee tijdvakken.

Woensdag 16 februari
Op woensdag 16 februari is de avond bedoeld voor belanghebbenden in Kamperzeedijk-kernen en het buitengebied van Genemuiden.
Locatie: Gemeenschapscentrum De Driester (Kamperzeedijk 18, 8281 PG Genemuiden)
Tijdvak 1: 18.30-19.30 uur
Tijdvak 2: 19.30-20.30 uur

Donderdag 17 februari
Op donderdag 17 februari is de avond bedoeld voor belanghebbenden in IJsselmuiden en Grafhorst.
Locatie: Scholengemeenschap Pieter Zandt (Grafhorsterweg 53, 8271CB IJsselmuiden)
Tijdvak 1: 18.30-19.30 uur
Tijdvak 2: 19.30-20.30 uur

Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden voor één van deze momenten. Stuur hiervoor een mail met voorkeur voor een tijdvak naar N760@overijssel.nl.

Overzicht werkzaamheden
Naast een nieuw wegdek en belijning wordt de N760 ook veiliger. Bijvoorbeeld met de komst van herkenbare bebouwde kom-overgangen en aangepaste kruisingen. De weg krijgt met nieuwe struiken en bomen ook een betere inpassing in het landschap.

Overzicht van de werkzaamheden:
– Vernieuwing van wegdek hoofdrijbaan en herinrichting wegprofiel
– Aanpassing fiets- en voetpaden inclusief doorsteken
– Herstellen uitritten, parkeervoorziening en bushaltes

De provincie voert het project uit in nauwe samenwerking met de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en het Waterschap Drents en Overijsselse Delta (WDODelta). Meer informatie is te vinden op www.overijssel.nl/n760.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *