GBK maakt definitieve kanidatenlijst bekend

GBK maakt definitieve kanidatenlijst bekend

(Ingezonden – politiek)

Tijdens de laatste Algemene leden Vergadering hebben de leden van GBK de definitieve kandidatenlijst bepaald! De lijst, waarvan de nummer een tot en met vijf reeds waren gekozen, is hiermee gecompleteerd. In totaal heeft GBK 21 kandidaten op de lijst gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Dat zijn er fors meer dan in 2018!

Lijsttrekker Elina Schmidt – Blokzijl is erg blij met deze lijst: “Met deze betrokken en ervaren toppers kunnen we onze ambities waarmaken. We willen namelijk graag een nog betere Gemeente Kampen. En met al deze kandidaten zien wij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.
Alle kandidaten brengen namelijk vanuit hun eigen expertise, enthousiasme en achtergrond waardevolle kennis en kunde in.”

De top tien van de kandidatenlijst bestaat uit:
1. Elina Schmidt – Blokzijl
2. Suat Azer
3. Steven Zwitser
4. Hans van der Harst
5. William Borneman
6. Sybren Gerlofsma
7. Cor van den Berg
8. Martine van Bruggen – Pander
9. Heino Hanekamp
10. Richard Bottenberg

Het GBK heeft een verjongingskuur ondergaan en is daarmee nog beter voorbereid op de toekomst zonder in te boeten op kwaliteit, ervaring en betrokkenheid. Sterker nog, GBK is met deze lijst en haar professionele organisatie nog beter voorbereid en in staat om haar hart en ziel te geven voor deze mooie gemeente. Ook is de schaduwfractie fors uitgebreid en wordt men tegenwoordig nog beter ondersteund door diverse specialisten, zowel op het politieke vlak als vaktechnisch. GBK heeft daartoe de volgende belangrijke 8 pijlers gedefinieerd:

  • Gelijkwaardig burgerschap
  • Begrijpelijke besluitvorming
  • Respectvolle omgang
  • Rechtvaardig beleid
  • Zuiverheid van handelen
  • Onafhankelijke politiek
  • Waardig bestuurderschap
  • Transparantie waar dat kan

    Op de social media kanalen van GBK en haar website GBKampen.com worden de kandidaten in de loop van de campagne verder voorgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *