Regionale steun screeningsinterval borstkankeronderzoek

Regionale steun screeningsinterval borstkankeronderzoek

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een brief gestuurd naar de staatssecretaris van Volksgezondheid. Met deze brief doen zij, mede namens de gemeenten Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland een dringend beroep op de staatssecretaris om de screeningsinterval voor borstonderzoek bij vrouwen zo snel mogelijk weer terug te brengen naar de oorspronkelijke 2 jaar.

Een motie met gelijke strekking van raadslid Piet Bergstra (Hart van Kampen) en mede-indiener PvdA, werd vorig jaar september ingediend en werd door de meerderheid van de raad aangenomen. Alleen SGP, D’66 en KS stemden tegen.

Piet Bergstra: “Vergelijkbare moties werden in heel veel andere gemeenten om ons heen ook aangenomen. Daarmee krijgt die motie nu steun vanuit de gehele regio. Dat is heel goed nieuws. Het is nu aan de staatssecretaris om er werk van te maken. Haast is geboden want er hangt veel vanaf voor de gezondheid van onze inwoners”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *