Nieuwe stadsbuurtbus voor reizigers in Kampen

Nieuwe stadsbuurtbus voor reizigers in Kampen

Met ingang van de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer krijgt Kampen een stadsbuurtbus. Deze rijdt in het zuidelijke gedeelte van Kampen van en naar Station Kampen Zuid. Op maandag 13 december is de buurtbus officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel en wethouder Holtland van de gemeente Kampen overhandigden de sleutel aan de stichting Stadsbuurtbus Kampen.

Voorheen bestond de stadsdienst in Kampen uit één lijn: lijn 11. Deze bediende een groot deel van Kampen. Omdat deze lijn nu een aangepaste route gaat rijden, is stadsbuurtbus lijn 510 in het leven geroepen. “Met de nieuwe routes en de opstart van de stadsbuurtbus is het openbaar vervoer in Kampen toekomstbestendiger geworden. Door de samenwerking met de gemeente, OV Regio IJsselmond en de stichting Stadsbuurtbus Kampen kunnen we reizigers in dit deel van Kampen tóch blijven voorzien van een busverbinding.” aldus gedeputeerde Bert Boerman.

Stadsdienstregeling Kampen Lijn 11
Lijn 11 rijdt op werkdagen tussen 06.30 uur en 19.30 uur (zaterdag 10.00-18.00 uur) elk half uur in één richting een lus route, die begint en eindigt op Blauwnet station Kampen. Lijn 11 gaat vanaf Blauwnet station Kampen via de Isala Polikliniek en het Stadhuis naar de halte Amandelboom, vanwaar lijn 11 via de huidige route naar Blauwnet station Kampen rijdt. Bij winkelcentrum Hanzewijk rijdt lijn 11 niet meer via de Colijnlaan, maar via de Beneluxweg en Hanzelaan.

Lijn 510 (nieuw)
Lijn 510 is de nieuwe stadsbuurtbus in Kampen. Deze lijn rijdt op werkdagen tussen 06.15 uur en 19.15 uur (zaterdag 09.45-17.45 uur) elk half uur met een 8-persoonsbus in één richting een lus route, die begint en eindigt op NS-station Kampen Zuid. Lijn 510 rijdt vanaf NS-station Kampen Zuid via Het Onderdijks naar de Isala Polikliniek en het Stadhuis, om vervolgens via de Symfonielaan naar NS-station Kampen Zuid te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *