Kamper Vrijwilligersprijs 2021 voor Gerrit de Groot en AV Isala ’96

Kamper Vrijwilligersprijs 2021 voor Gerrit de Groot en AV Isala ’96
Foto © Richard Tennekes

Gisteren (dinsdag 7 december, op de nationale Dag van de Vrijwilliger) zijn de winnaars van de Kamper Vrijwilligersprijs 2021 bekend gemaakt: Gerrit de Groot en de onderhoudsploeg van AV Isala ‘96. Vanwege corona was de bekendmaking dit jaar digitaal. Aansluitend overhandigde juryvoorzitter wethouder Jan Peter van der Sluis de prijzen persoonlijk aan de winnaars.

De winnaar in de categorie individu is Gerrit de Groot. Hij is winnaar geworden omdat hij zich enorm inzet voor ontzettend veel verenigingen in ’s-Heerenbroek en hier erg bij betrokken is. Als er wat gedaan moet worden staat hij vooraan. Tijdens de corona ging hij gewoon door met zijn vrijwilligerswerk. Hij deed er zelfs nog een schepje bovenop door corona-proof activiteiten te organiseren. Het is Gerrit van harte gegund. Hij wint een prachtige wisselbokaal, die dit jaar nieuw gemaakt is door Dolf Schinkel, en een geldprijs van € 200.

De winnaar in de categorie groep is de onderhoudsploeg van AV Isala ‘96. Zij winnen omdat de jury het erg waardeert dat zij zich wekelijks inzetten voor hun vereniging. De groep is erg gemotiveerd, is van alle markten thuis en klaart alle mogelijke klussen. Tijdens de coronaperiode zijn ze doorgegaan met hun vrijwilligerswerk. Het is deze oud-leden van AV Isala ’96 van harte gegund. Zij winnen een prachtige wisselbokaal, die in 1993 werd gemaakt door Evert van Dongen, en een geldprijs van € 300.

Met het jaarlijks uitreiken van de Kamper Vrijwilligersprijs wil het gemeentebestuur het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen. Zonder vrijwilligers komt er veel tot stilstand. En ook afgelopen jaar is weer gebleken hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. Vele vrijwilligers hebben zich belangeloos ingezet, bij onder andere verenigingen, in de culturele sector, het kerkelijk leven, zij springen bij in de zorg, bieden een luisterend oor of een helpende hand.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Er zijn ontzettend veel vrijwilligers actief in onze gemeente! Het is geweldig wat zij alleen of samen met anderen allemaal doen, in eigen tijd, met veel enthousiasme en inzet. We kunnen niet zonder vrijwilligers en als gemeentebestuur willen we graag onze waardering daarvoor uitspreken”.

Foto’s: Tennekes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *