Gemeente en Optisport sluiten overeenkomst voor exploitatie zwembad De Steur

Gemeente en Optisport sluiten overeenkomst voor exploitatie zwembad De Steur

De gemeente Kampen en Optisport hebben woensdag 8 december de samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van de overeenkomst voor de langdurige exploitatie van zwembad De Steur. Optisport gaat met ingang van 1 januari 2022 het beheer en de exploitatie verzorgen van zwembad De Steur voor een periode van tien jaar.

Namens de gemeente ondertekende wethouder voor Sport, Bas Wonink de overeenkomst met Optisport. “We hebben er alle vertrouwen in dat Optisport de komende jaren met veel inzet en enthousiasme de exploitatie van De Steur op zich neemt. Het is een partij die ruime ervaring heeft in het runnen van zwembaden. Ik ben blij dat alle zwemliefhebbers in onze gemeente ook de komende jaren terecht kunnen in De Steur. Ook voor het personeel is het fijn dat er duidelijkheid is en zij straks onder de vlag van Optisport kunnen blijven werken voor zwembad De Steur”, aldus wethouder Wonink.

Financieel directeur Ewald Dekkers zette namens Optisport de handtekening onder de overeenkomst met de gemeente. Hij is zeer te spreken over de exploitatie van zwembad De Steur. “Zwembad De Steur biedt uiteenlopende faciliteiten voor jong en oud om te kunnen sporten en ontspannen. We kijken ernaar uit om de inwoners van Kampen te kunnen verwelkomen, zodat we samen kunnen werken aan gezondheid en vitaliteit. Met het huidige personeel van zwembad De Steur hebben we inmiddels gesproken. Wij ervaren dat het personeel positief staat tegenover Optisport en verheugen ons om met dit team aan de slag te gaan.”

Optisport laat verder weten zich onder andere te gaan focussen op het aanbieden van de Liz & Wes Spetterlessen voor de allerkleinsten, een unieke zwemlesbeleving met Zed & Sop’s Grote Onderwateravontuur, gezellige Blitzkids avonden voor de jeugd en het uitbreiden van de mogelijkheden voor banenzwemmen. Kortom: een kwalitatief aanbod voor jong en oud, waarbij de gastbeleving centraal staat.

In mei van dit jaar is gestart met de Europese aanbesteding voor de langdurige exploitatie van zwembad De Steur. Vier marktpartijen hebben meegedaan aan de aanbesteding. De inschrijving van Optisport kwam als beste uit de bus na een uitgebreide kwalitatieve en financiële beoordeling.

Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, ijsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *