Bas Wonink voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker CDA Kampen

Bas Wonink voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker CDA Kampen
Bas Wonink - foto Marjan van Houwelingen

KAMPEN – Bas Wonink (47) wordt voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker van CDA Kampen. Dat laat de vertrouwenscommissie van het CDA weten, die bestaat uit Hilde Palland-Mulder, Petra Zijlstra en Theo Rietkerk. De leden van CDA Kampen zullen op maandag 29 november tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) besluiten wie de definitieve lijsttrekker wordt. Bas Wonink is momenteel wethouder.

Bas Wonink voelt zich vereerd dat de vertrouwenscommissie van CDA Kampen in hem een zeer geschikte lijsttrekker ziet. “Als trotse Kampenaar ben ik blij met de voordracht. Het is een teken van vertrouwen vanuit het CDA.” Wonink vindt dat Kampen de hartelijke Hanzestad moet blijven waar het fijn is om te wonen, te werken en te recreëren. “Daarom wil ik graag met veel energie mijn werk voor Kampen en de omliggende kernen voortzetten”, aldus Wonink.

Theo Rietkerk, voorzitter van de vertrouwenscommissie, noemt Wonink ‘een stabiele en samenbindende leider die rust uitstraalt en overzicht behoudt’. “Bas heeft politieke ervaring opgedaan bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Als wethouder van de gemeente Kampen heeft hij inmiddels ook bestuurlijke ervaring. Bas heeft aangetoond goed te zijn in het onderhouden van persoonlijke en bestuurlijke relaties, waarbij hij samenwerking in gang weet te zetten met zijn overtuigingskracht. Wij hebben het volste vertrouwen in zijn lijsttrekkerschap en zien in hem een waardige opvolger van Geert Meijering”, aldus Rietkerk.

CDA Kampen streeft naar een lijsttrekker, die naar buiten toe herkenbaar is en in staat is om een hecht team te leiden; een team dat het verkiezingsprogramma van het CDA uit kan dragen en kan realiseren. De vertrouwenscommissie ziet in Bas Wonink een echte teamspeler en een herkenbare CDA’er, die geworteld is in Kampen. Bas en zijn echtgenote wonen in de stad en hebben drie zonen. Hij is jarenlang actief geweest als vrijwilliger bij Go-Ahead Kampen. Daarnaast doet Bas in zijn vrije tijd aan zeilen, squash, mountainbiken en hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *