Na 34 jaar op woensdag geen groente en fruit meer bij de Vispoort/Plantage

Na 34 jaar op woensdag geen groente en fruit meer bij de Vispoort/Plantage
Foto © KampenLive

Na 34 jaar staat Groente en Fruithandel Gert & Gerdi Otten niet meer elke woensdag met de marktkraam bij de Vispoort/Plantage. De marktkraam moest worden verplaatst om meer ruimte te maken voor de horeca.  “Met pijn in ons hart ” laat de marktkoopman weten. Ze kunnen niet aan de eisen van de nieuwe standplaatsvergunning voldoen.

Afgelopen woensdag was de laatste keer dat ze hun groente en fruit vanaf deze plek aan de man brachten. 3 jaar geleden kreeg Otten, net als de naastgelegen loempiakraam, een verlenging van de standplaatsvergunning. Dit was volgens de gemeente Kampen om de ondernemers duidelijkheid te geven. In die tussentijd werd er gewerkt aan een plan om verschillende functies in de Binnenstad tot hun recht te laten komen. Het uitgangspunt hierbij is dat de horeca daarbij meer ruimte krijgt. De standplaats voor de kraam van Otten schuift op richting de Voorstraat. Otten heeft een vergunning voor 12 meter, maar de kraam van Otten is groter en past helaas niet in de beschikbare ruimte. Helemaal uit het straatbeeld verdwenen zijn ze niet. “Gelukkig blijven we wel op de maandagmarkt staan”, aldus Otten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *