Stadsbrug kleurt groen tijdens Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober

Stadsbrug kleurt groen tijdens Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober
Foto © gemeente Kampen

De gemeente Kampen werkt dit jaar mee aan de Nacht van de Nacht door op zaterdagavond 30 oktober vanaf 20.30 uur op een aantal plekken in de gemeente de verlichting uit te schakelen. De led-verlichting van de Stadsbrug kleurt groen.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de zeventiende keer georganiseerd.

De gemeente Kampen ondersteunt dit initiatief van harte. Er is voor gekozen om de led-verlichting op de leuningen van de Stadsbrug van zaterdagavond tot zondagmorgen groen te laten kleuren. Een kleur die goed past bij duurzaamheid, milieu, gezondheid en natuur. De aanlichting van de Koornmarktspoort en de monumentale panden aan de IJsselkade 86 (Keteldiep) en IJsselkade 60 (Bono Traffics) blijft van zaterdagavond tot zondagmorgen uitgeschakeld.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: ”We doen als gemeente zelf zoveel mogelijk tegen lichtvervuiling. Bij elke lamp die we plaatsen of vervangen, bekijken we hoeveel licht nodig is en wat er verlicht moet worden. Ook gaat bijvoorbeeld de verlichting na 23.00 uur uit van gebouwen die door ons aangelicht worden. Zo voorkomen we verspilling van energie én lichthinder. We roepen ondernemers en inwoners op om ook naar hun verlichting te kijken. Wat kan er anders of beter? Samen kunnen we een groot verschil maken.”

In de gemeente Kampen zijn daarnaast inmiddels ruim 6.100 armaturen voorzien van led-verlichting. We zijn daarmee op de helft van het verduurzamen van de openbare verlichting in onze gemeente. Beter voor het milieu en het zorgt voor lagere energiekosten.

Delight
Ook in Kampen wordt tijdens de Nacht van de Nacht een evenement georganiseerd. Bij ’t Ukien wordt een festival Delight gehouden. Een nieuw Kamper festival voor jong én oud in teken van duurzaamheid. Delight belooft een tijdreis in het donker met theater, livemuziek en kampvuur. ’t Ukien wordt ondersteund door de samenwerkende organisaties Quintus, WijZ Kampen en Bibliotheek Kampen. Meer informatie is te lezen op https://ukien.nl/productie/delight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *