Bezoek Bandjesavond Kampen met een polsbandje

Bezoek Bandjesavond Kampen met een polsbandje

30 oktober centraal QR-checkpoint bij de Vispoort in Kampen

De gemeente en Stichting Horeca Kampen hebben de handen ineen geslagen om het de bezoekers van Bandjesavond Kampen op zaterdagavond 30 oktober makkelijk te maken. Zaterdag 30 oktober van 15.00 tot 21.00 uur kun je terecht bij een speciaal QR-checkpoint bij de Vispoort voor een gratis polsbandje. Hiermee krijg je die avond toegang tot alle horecagelegenheden in de binnenstad van Kampen. Op vertoon van je identiteitsbewijs en je QR-code in de CoronaCheck-app ontvang je een polsbandje waarmee je die avond op stap kunt en kunt genieten van live muziek bij verschillende horecagelegenheden.

Met het polsbandje om hoef je niet iedere keer je identiteitsbewijs en QR-code te laten controleren. Ook wordt hiermee geprobeerd wachtrijen voor de deur van een horecagelegenheid te voorkomen. Makkelijk voor bezoekers én de horeca! Het polsbandje is alleen geldig op 30 oktober 2021 van 15.00 tot 00.00 uur.

Het verstrekken van polsbandjes op 30 oktober is een extra service ter ondersteuning van de horeca. Elke horecagelegenheid kan er alsnog zelf voor kiezen een QR-check aan de deur te doen. Ook de horecabedrijven die niet direct in het uitgangsgebied in de binnenstad van Kampen liggen, kunnen op 30 oktober er voor kiezen om bezoekers met een polsbandje binnen te laten. Dat is aan de ondernemer zelf en ook de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Het gebruik van het QR-checkpoint is dus geen
verplichting.

Burgemeester bezoekt Bandjesavond Kampen met polsbandje
Burgemeester Sander de Rouwe neemt zaterdagmiddag 30 oktober om 15.00 uur, na controle van zijn identiteitsbewijs en QR-code, het eerste polsbandje in ontvangst bij het QR-checkpoint. ’s Avonds brengt hij in gezelschap van Michiel de Groot, voorzitter van de vereniging Binnenstad Ondernemers Kampen (BOK) een bezoek aan Bandjesavond Kampen.

“Het is een laagdrempelige en hartelijke manier om elkaar in de horeca te ontmoeten. Als gemeente kijken we constant waar we de horeca kunnen ondersteunen in deze uitdagende tijden. Ik hoop dat Bandjesavond succesvol verloopt voor alle betrokkenen. Ik wens iedereen veel muziekplezier toe in onze prachtige stad”, aldus burgemeester De Rouwe.

De gemeente en stichting Horeca Kampen gaan gezamenlijk bekijken of het wenselijk is dat er in de nabije toekomst vaker gewerkt gaat worden met polsbandjes.

De horeca heeft nog steeds te maken met beperkende maatregelen als gevolg van het coronavirus. Vanaf 25 september 2021 is toegang tot horecagelegenheden alleen mogelijk met het coronatoegangsbewijs. Voor terrassen geldt deze regel niet.

Meer informatie over Bandjesavond Kampen is te vinden op: www.horecakampen.nl.

Testen voor Toegang
Sinds 13 oktober heeft Kampen een Testen voor Toegang locatie. Speciaal voor Bandjesavond werken de gemeente Kampen en SpeedCovidTest samen om de testcapaciteit op 30 oktober uit te breiden. Iedereen (dus ook los van Bandjesavond) kan hier terecht voor een test.

Reserveren
Het reserveren van een test (Testen voor Toegang) kan alleen via www.testenvoortoegang.nl. Alleen via deze weg wordt een geldige QR-code verstrekt.

Belangrijk
• Op de testlocatie is het dragen van een mondkapje verplicht.
• Vergeet niet om een geldig ID-bewijs meenemen. Zonder een ID kan niet getest worden.
• Kom bij voorkeur op de fiets.
• Alleen de persoon die getest moet worden mag naar binnen.
• De testuitslag is 24 uur geldig.
• De kosten van de toegangstest worden op dit moment betaald door de Rijksoverheid.

Vaccinatiebus
Op zaterdag 30 oktober staat de vaccinatiebus van GGD IJsselland bij de Bovenkerk aan de Koornmarkt in Kampen. Tussen 11.00 – 18.30 uur kan iedereen hier terecht voor informatie over coronavaccinaties. Ook is het mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *