Vaccinatiebus GGD IJsselland weer naar IJsselmuiden

Vaccinatiebus GGD IJsselland weer naar IJsselmuiden

GGD IJsselland wil iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Laagdrempelig en dichtbij. Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober staat de vaccinatiebus daarom in IJsselmuiden. Op vrijdag 29 oktober wordt daarnaast een pop-up locatie geopend. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

“Ik ben blij dat de komst van vaccinatiebus de vorige keer succesvol is verlopen. Nu de besmettingen weer toenemen, is ons er alles aan gelegen dat we alles inzetten dat kan bijdragen om corona te stoppen,” aldus Jan Peter van der Sluis, wethouder Zorg. “De vaccinatiebus en pop-up locatie zorgen ervoor dat inwoners van de gemeente Kampen dichtbij huis informatie of een vaccinatie kunnen krijgen”, gaat hij verder. Op vrijdag 22 oktober staat de vaccinatiebus tussen 13.00-19.30 uur aan Laanzicht 1 en zaterdag 23 oktober tussen 9.00-15.30 uur op het Markeresplein in IJsselmuiden. Op vrijdag 29 oktober tussen 9.00-17.00 kunnen inwoners daarnaast terecht in het Consultatiebureau in IJsselmuiden. Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland vult aan: “Als GGD willen we ieders gezondheid beschermen en bevorderen. Hierbij willen we mensen op een laagdrempelige manier de kans geven om zich te laten informeren over corona en de vaccins, zodat zij op basis van de juiste informatie een keuze kunnen maken.”

Zonder afspraak een vaccinatie of meer informatie
De vaccinatiebus rijdt al een aantal weken door de regio. Ook worden er, naast de vaste priklocaties in Zwolle en Deventer, diverse pop-up locaties ingericht. Op alle locaties kun je je zonder afspraak laten vaccineren of binnenlopen voor meer informatie. De actuele pop-up locaties vind je op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties-pop-up en op de socials van GGD IJsselland. De locaties en tijden van de vaccinatiebus staan op ggdijsselland.nl/vaccinatiebus.

Voor wie is de vaccinatiebus?
In de vaccinatiebus kan iedereen terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de 1e en 2e prik minimaal 3 weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin. Wanneer de 1e prik bij een pop-up locatie of in de bus wordt gehaald, kan de 2e vaccinatie een volgende keer ook op één van deze locaties of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland worden gehaald.

Belangrijke extra informatie
Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet.

Iedereen heeft recht op een vaccinatie. Door een prik zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *