Jongeren vernielen regenboogvlag en schreeuwen anti-homo leuzen

Jongeren vernielen regenboogvlag en schreeuwen anti-homo leuzen
Foto: social media

Een groepje jongeren in Kampen heeft zaterdagavond een regenboogvlag vernield, ook schreeuwden de jongeren hierbij anti-homo-leuzen. De jongeren werden door enkele getuigen gefotografeerd en ook werden er videobeelden gemaakt. Volgens getuigen liep de groep van de Gevers van Endegeeststraat nabij het Meerrijk, via de Jacob Catsstraat richting de wijk de Maten.

Coming-Out Kampen laat in een reactie via social media weten dat hun werk in Kampen nog niet klaar is: “Samen met Kleurrijk Kampen en Gemeente Kampen hijsen we maandag de regenboogvlag, omdat iedereen er altijd mag zijn in alle zichtbare en onzichtbare kleuren van regenboog. Respect gaat verder dan diversiteit, iedereen heeft een uniek verhaal en unieke persoonlijkheid, respecteer elkaar.”

Met ontsteltenis heeft ook de fractie van de PvdA Kampen kennis genomen van de vernieling van de regenboogvlag en het scanderen van beledigende teksten daarbij. Fractievoorzitter Manfred Haveman: “Dit soort uitingen raken ons diep. We zijn boos en verontwaardigd, maar vooral verdrietig. Kampen hoort een veilige haven te zijn voor ál onze inwoners. Dit hakt er zo ontzettend in bij mensen die zich tot de LHBTIQ+ doelgroep rekenen. Dit soort gedrag toont eens temeer aan hoeveel werk er nog te doen is in Kampen om een inclusieve samenleving te worden, waar je kunt zijn wie je bent en wordt gewaardeerd om wie je bent. Ik zou graag met deze jongeren en hun ouders in gesprek gaan om te weten wat hen drijft en om hen te laten beseffen wat dit met mensen doet.”
Het zou niet nodig hoeven zijn, zo’n speciale vlag en speciale dagen om aandacht te vragen, maar helaas blijkt het steeds weer opnieuw nodig. De fractie van de PvdA hoopt dat de daders van deze actie snel worden opgespoord en maandag 11 oktober zal de partij uiteraard vertegenwoordigd zijn bij het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis.

Ook D66 raadslid Gerben Wijnja reageert via social media: “Sneu vandalisme om boos en verdrietig over te zijn. Dit laat vooral zien hoe belangrijk het is dat we in Kampen ieder jaar de regenboogvlag hijsen. Tegen de buitensluitende sneue schreeuwers en laten zien dat je hier in Kampen mag zijn wie je bent.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *