Kampen verwelkomt zaterdag een record aantal hardlopers

Kampen verwelkomt zaterdag een record aantal hardlopers

Nadat bekend werd dat de Ned Air 2Bruggenloop definitief doorgaat op zaterdag 16 oktober bleven de inschrijvingen binnenkomen. De organisatie heeft de inschrijving stop gezet nadat een record aantal deelnemers zich ingeschreven heeft. Hiermee is de Ned Air 2Bruggenloop na twee edities het grootste hardloopevenement van Kampen.

Aanstaande zaterdag om 14:30 uur klinkt het startschot voor de hoofdafstand. Ruim duizend deelnemers zullen alleen al starten op de 15 en 10 kilometer. Het startmoment op de IJsselkade belooft een spectaculair moment te worden. Vele hardlopers hebben hier lang op moeten wachten.

De tweede editie stond afhankelijk gepland in maart 2020, maar moest op het laatste moment afgelast worden. Atletiekvereniging Isala’96 is blij dat er groen licht is en dat de tweede editie van de Ned Air 2Bruggenloop eindelijk doorgang kan vinden, zonder corona toegangsbewijs.

Na de 10 en 15 kilometer zullen ook nog circa vierhonderd lopers starten op de 5 kilometer. Deze race zal vanaf de IJsselkade over de Burgwal, Vloeddijk richting het stadspark gaan. De finish zal net als bij de 10 en 15 kilometer op de IJsselkade zijn.
De organisatie is ook verheugd dat er meer dan honderd jeugdleden zich hebben aangemeld voor de Kidsrun, aldus Jeroen van Veen, organisator vanaf het eerste uur. Het parcours van de Kidsrun gaat langs de Kamper Kogge, en komt dus langs een stukje Kamper. Daarnaast is er ook nog een businessrun waar bedrijven uit de regio Kampen aan meedoen.

De IJsselkade, vanaf het Unieplein tot de buitenhaven, zal op zaterdag 16 oktober volledig autovrij gemaakt worden om de duizenden deelnemers alle ruimte te geven. Het van Heutszplein zal vanaf deze editie het start- en finishterrein zijn voor hardlopers. Om de drukte te spreiden is het voor toeschouwers niet mogelijk om op het van Heutszplein te komen. Alleen deelnemers hebben zaterdag 16 oktober toegang tot het van Heutszplein.

Meer informatie: www.2bruggenloop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *