Gemeente Kampen hijst regenboogvlag tijdens Coming Out Day

Gemeente Kampen hijst regenboogvlag tijdens Coming Out Day

Aanstaande maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Dan hijst wethouder Irma van der Sloot samen met Colin Kouffeld van Coming-Out Kampen en Peter Adema van Kleurrijk Kampen om 08.15 uur de regenboogvlag bij het kunstwerk De Kubustoren naast het stadhuis op het Burgemeester Berghuisplein. Het gemeentebestuur laat de vlag deze dag wapperen als symbool voor de acceptatie van mensen met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit dan de norm. Ook de stadsbrug is de hele dag aangelicht in de regenboogkleuren. Een belangrijk statement van deze dag is: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. De term Coming Out verwijst naar het idee ‘uit de kast komen’.

Wethouder Irma van der Sloot: “Als organisatie en als stadsbestuur streven we naar een inclusieve gemeente. Een gemeente waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen, ongeacht gender of seksualiteit. We waarderen de verschillen tussen mensen en juichen dat juist toe. De regenboogvlag staat symbool voor deze diversiteit in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen”.

Coming Out Day dag wordt wereldwijd op 11 oktober gevierd en vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten. Nederland doet sinds 2009 mee aan Coming Out Day.
Coming out Day is dit jaar onderdeel van het ontmoetingsfestival. De vrijwilligers van Coming-Out Kampen vind je zaterdag 9 en zondag 10 oktober ook in de Bibliotheek om hun verhalen te lezen tijdens de Human Library.

De werkgroepen Kleurrijk Kampen en Coming-Out Kampen werken samen om uitsluiting te voorkomen. Ook dit jaar zullen ze op Coming Out Day het kunstwerk de Kubustoren, gemaakt door Marijke de Goeij, weer aankleden zodat het nog meer uitdrukt dat je uit de kast mag komen om je zelf te zijn. “Je hoeft niet in een kubus te passen om er bij te horen”. Door de regenboogkleuren te gebruiken is er heel veel ruimte voor alle zichtbare en onzichtbare kleurenschakering in onze samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *