Koninklijke onderscheiding voor Tjibbe van Dijk

Koninklijke onderscheiding voor Tjibbe van Dijk
Foto © KampenLive / Marco Westendorp

Vrijdag 8 oktober aanstaande reikte burgemeester Sander de Rouwe een Koninklijke onderscheiding uit aan de voorzitter van voetbalvereniging KHC Kampen, de heer Tjibbe van Dijk. Hij deed dit tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van de supportersvereniging van KHC. De heer Van Dijk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Tjibbe van Dijk is sinds 2002 voorzitter van voetbalvereniging KHC Kampen. Gedurende deze 19 jaar heeft hij op positieve wijze bijgedragen aan de groei van de vereniging. De club groeide onder zijn leiderschap van 270 naar ruim 450 leden. De heer Van Dijk heeft zich in de achterliggende jaren mede ingespannen om de club financieel gezond en toekomstbestendig te krijgen. Dit wist hij onder andere te bereiken door samen met anderen het sportcomplex op te knappen en te verduurzamen.

In het verleden was de heer Van Dijk binnen de vereniging actief onder andere als jeugdvoorzitter, elftalbegeleider, assistent-trainer, jeugdvoorzitter en als lid van de voetbalcommissie. Daarvoor was hij in totaal 25 jaar actief als amateurscheidsrechter, scheidsrechter in het betaald voetbal en assistent grensrechter in het betaald voetbal. Ook was hij actief als vrijwilliger en bestuurslid van de Scheidsrechtersvereniging “Zwolle en Omstreken” (SZO). De vrijwillige activiteiten van de heer Tjibbe van Dijk zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is hij eerder bij zowel de KNVB alsook bij de SZO benoemd tot Lid van Verdienste. Daarnaast kreeg hij in 2018 tijdens de Kamper Sportverkiezingen de Uitstralingsprijs toegekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *