Vreemd lichtverschijnsel boven Kampen waargenomen. Nee, het was geen UFO

Vreemd lichtverschijnsel boven Kampen waargenomen. Nee, het was geen UFO
Foto © Harm Jan Bruins

Gisteravond was een vreemd lichtverschijnsel boven Kampen te zien. Veel mensen vroegen zich af wat dit kon zijn. Uiteraard deden allerlei speculaties over UFO’s de ronde. Maar dat was het niet. Wat was het wel?

Gisteren vond in Californië de lancering plaats van satelliet de Landsat 9. Er werd van te voren al voorspeld dat deze bij een heldere nacht goed te zien zou zijn. Wie gisteravond rond elf uur in noordelijke richting naar de sterren keek, zag het opmerkelijke lichtverschijnsel, wat velen aan UFO’s doet denken. Het licht werd echter veroorzaakt door het afvuren van een rakettrap, ook wel “deorbit burn” genoemd. Volledig verklaarbaar dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *