Voorbereidingen Maestro Kampen 2021 in volle gang

Voorbereidingen Maestro Kampen 2021 in volle gang

Live te volgen via KampenLive 

Op zaterdagavond 9 oktober zullen 4 bekende Kampenaren in de Nieuwe Kerk in Kampen vanaf 20.00 uur strijden om de eervolle Maestro titel. Na twee eerdere succesvolle Maestro-edities is AMDG achter de schermen druk bezig in de aanloop naar de derde editie, Maestro Kampen 2021. 

Een aantal deelnemers had vorig jaar hun deelname ook al toegezegd, maar vanwege de Corona maatregelen kon het concert toen geen doorgang vinden. Van het bestaande deelnemersveld zullen 3 kandidaten ook dit jaar weer deelnemen. De dames Hilde Palland, 2e kamerlid voor het CDA, en Brenda Siebrand, bekend ondernemer in de uitvaartbegeleiding. Daarnaast de horecaondernemer Berjo Timmer van de gelijknamige snackbar.

Als vierde en nieuwe kandidaat gaat Michiel de Groot dit jaar de strijd aan.
Michiel is in Kampen bekend als eigenaar van de Intertoys en als voorzitter van BOK, de vereniging Binnenstad Ondernemers Kampen.
Michiel heeft zeker muzikale kwaliteiten en ziet zichzelf op dit vlak als een autodidact die vooral op gehoor en gevoel speelt. Thuis heeft hij hiervoor naast een piano zelfs een accordeon tot zijn beschikking. Met datzelfde gehoor is hij ook goed in staat om te beoordelen of de muziek qua zuiverheid en ritme in orde zijn, een kwaliteit welke hem als Maestro ongetwijfeld goed van pas gaat komen.
Inmiddels heeft hij zijn vuurdoop voor het AMDG orkest al gehad en zonder al teveel van de muziekkeuze te verklappen is al wel vast te stellen dat er een behoorlijk verschil zit tussen een stevige concertmars en heroïsche filmmuziek.
De komende weken zal Michiel ook de nodige coaching ontvangen van vaste AMDG dirigent Han Koek om de juiste techniek onder de knie proberen te krijgen.

Vooruitkijkend op zijn tijdelijke rol als Maestro voor een orkest ziet Michiel ook paralellen met zijn dagelijkse bezigheden. Hij past prima in de rol van leider, maar een leider van de groep kan niet presteren zonder groep.
Michiel geeft aan dat hij met zijn deelname vooral andere mensen enthousiast wil maken voor de muziekverenigingen, want: “Energie genereer je samen, niet alleen.”

Zaterdag 9 oktober, Nieuwe Kerk, aanvang 20.00 uur en toegang gratis.

Voor dit evenement is een QR-code nodig in de vorm van een vaccinatiebewijs of een toegangstest. Kijk op www.testenvoortoegang.org voor de voorwaarden betreffende testen.

Thuis live meekijken kan via de kanalen van KampenLive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *