Opnames Coronapatiënten betreffen vooral niet gevaccineerden

Opnames Coronapatiënten betreffen vooral niet gevaccineerden
Foto © Richard Boddeus

Het aantal opnames op de cohort-afdeling in het ziekenhuis loopt langzaam weer op. Na een sterke afname in het voorjaar tot een enkel geval in de maand juli neemt het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis met corona weer langzaam toe.

Verpleegkundige Richard Boddeus werkt op de afdeling waar de patiënten worden opgenomen: “De laatste twee weken nemen we dagelijks weer mensen op met een coronabesmetting. In nagenoeg alle gevallen zijn dat mensen die nog niet gevaccineerd zijn. Het zou mooi zijn als we het percentage gevaccineerden omhoog kunnen krijgen, daar valt nog veel winst te behalen.”

Sinds maart vorig jaar, nu anderhalf jaar geleden, eist het coronavirus veel slachtoffers in Nederland. In Kampen stierven in verzorgingshuizen tientallen ouderen aan het virus. Sinds januari dit jaar is er een vaccin beschikbaar, vanaf twaalf jarige leeftijd mogen mensen zich laten vaccineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *